previous arrow
  next arrow
  Slider

  Favoritplatser för träning

  När det inte går att träna som jag vill så får jag tänka tillbaka till fina pass som jag gjort tidigare för att få motivation framåt! Jag har gjort mycket träning på olika platser under resor och läger och tänkte att jag ska dela 5 av mina favoritplatser för träning (hittills).

  Östersund

  Östersund är ett självklart val för mig och det är här som jag gör absolut största delen av min träning både under vintern och sommaren. Under barmarksperioden har vi  en otroligt fin rullskidbana som sträcker sig flera kilometer i tuff och utmanande terräng. Det finns också många rundor att välja på längst mindre vägar, det uppskattas eftersom jag tycker att variation är viktigt i träningen. Jag uppskattar även att det finns en hel del skogs- och myrlöpning så nära staden. Man behöver inte åka långt för att hitta fina stigar. Under vintern läggs det ut realtivt tidig snö och redan efter några veckor brukar det fungera att åka ett längre varv på konstsnön. Senare under vintern älskar jag att åka ut på de längre spåren under mina långpass!

  Åre/ Duved

  Vi har ju stuga i Duved som ligger några kilometer från Åre och därför spenderar vi en hel del tid där. Möjligheterna för rullskidor är inte optimala nere i byn men det finns en backe upp mot Ullådalen som tar ca 20-25 min att köra uppför som är perfekt för intervaller. Löpningen är verkligen hur bra som helst! Det finns så många möjliga rundor och jag tycker att det är mycket lättare att få ihop ett långpass när man springer i fjällmiljö. Slalombackarna passar perfekt för skidgång och under vintern finns det oftast spår på flera ställen i närheten. Det bästa brukar vara när det börjar bli vårsol och värme under april-maj men det fortfarande går att åka skidor i Ullådalen, så härligt! 

  Bruksvallarna/ Ramundberget

  Jag har varit mycket i Bruksvallarna och Ramundberget med skolan under skidgymnasietiden och jag tycker verkligen om att vara där! Fin löpning på fjället, en helt ok rullskidbana och otroligt bra skidåkning! Jag har inte riktigt fått till det så bra under tävlingar i Bruksvallarna men jag tycker träningen är toppen! Tycker mycket om boendet vi haft i Ramundberget med mat på hotellet! Väldigt mysigt, speciellt vid jultid!

  Mallorca

  Två gånger har jag varit på läger på Mallorca. Första gången med VSP och andra gången med Anton och Vendela (samt ett tag med vsp som var där samtidigt). Det var faktiskt en positiv överraskning med träningsmöjligheterna i områdena kring Alcudia. Jag trodde att Mallorca var väldigt platt men det fanns en hel del backar för rullskidintervaller och cykelturer. Man hinner se mycket och det blir ett bra miljöombyte. Cykel är inte riktigt min favorit men rullskidor är riktigt kul att åka där, bästa passet var backintervallerna som vi körde i skate under senaste lägret. Körde i en backe som tar ca 40 min i ett drag. Jag hade en bra dag och det är sjukt fint när man kommer upp! 

  Alperna (Kitzbühel och Hochfilzen)

  Vi var till alperna med familjen för något år sedan och bodde då i Kitzbühel i Österrike. Det är så himla fint där och löpningen uppe på bergen var riktigt häftig! Det är något helt annat än fjällen hemma Jämtland (även fast det är väldigt fint här också). Största skillnaden är hur mycket asfalterade vägar det fanns upp på bergen. Vi kunde springa en långtur och komma upp efter flera timmar och längst upp så var det massor av folk som har tagit bilen upp hur enkelt som helst. Vägarna nere i staden var inte jättebra att åka rullskidor på så istället åkte vi till Hochfilzen och deras rullskidbana för att köra intevallpassen där. Jag hoppas verkligen att jag kan åka till alperna fler gånger och se andra ställen också! 

  © 2015 Inspinite. All Rights Reserved. Designed By PCMShaper

  Please publish modules in offcanvas position.