previous arrow
  next arrow
  Slider

  Ett år senare

  IMG 1936 1

  Imorgon är det 1 november och det har gått nästan ett år sedan jag kunde tävla och träna ordenligt. Eller egenligen så hade det inte känts bra under flera veckor på hösten men jag tänkte att jag bara var sliten och att det snart skulle vända när jag släppte upp träningen. Istället blev det ju bara värre och november-februari förra vintern var riktigt tuffa månader för mig. Jag var konstant trött och klarade inte ens en 30 min promenad på skidor utan att behöva sova mig igenom resten av dagen. Mitt mål har då blivit att komma tillbaka till säsongen 19/20 och jag tänkte att "det är så lång tid kvar så det är klart att det hinner bli bra igen" men tyvärr blev det ju inte riktigt så... I veckan åker klubben på det första snölägret och jag kan inte följa med. Min kropp orkar inte riktigt med en sån lägervecka på snö ännu. Jag har ju varit på läger i sommar och i vissa fall har det gått helt okej men nu på hösten har jag varit tvungen att trappa ner en del igen. Nu har det blivit ganska många extra oplanerade vilodagar och det är väldigt sällan som jag kör 2 pass på en dag. Det är såklart väldigt tråkigt och jag är ledsen att jag inte kan vara med på samma sätt som jag gjort de senaste åren. 

  I allt det här har jag har försökt hittat nycklar som kan göra att jag mår bättre och jag mår ju väldigt mycket bättre i höst än vad jag gjorde förra hösten vilket är otroligt skönt. Det första är att jag kunnat jobba vilket innebär att jag kan tänka på något helt annat under dagarna. Förutom det har det också varit viktigt att jag fått träna det jag kan, jag märker att bara komma ut på 1 h löprunda eller köra ett styrkepass på gymmet är jättebra för mitt huvud även om det är långt ifrån den vanliga träningen som jag gjort tidigare år. Det som har varit absolut viktigast är miljöbyten och att få komma hemifrån ibland. Just nu är vi i Duved med familjen och förra veckan var jag och Anton i Namsos där hans släkt har stuga. Det var verkligen så kul att åka dit. Vi hann bland annat med lite träning, fiskande och även att fira Antons födelsedag! Namsos ligger ute vid havet så miljön ute vid fjordarna är verkligen fin! En superbra och välbehövlig tur! 

  Framöver har jag som mål att fortsätta ta steg framåt i träningen. Kanske köra lite längre intervaller, lägga in mer styrka och mest av allt få åka skidor så mycket som det går. Förra helgen var vi i Vålådalen och hade året skidpremiär. Jag blev påmind om hur roligt det är att få åka på snö igen men jag märker också hur mycket det sliter så det gäller att hitta en balans men jag längtar efter skidturer på långa spår nu!

  © 2015 Inspinite. All Rights Reserved. Designed By PCMShaper

  Please publish modules in offcanvas position.