previous arrow
    next arrow
    Slider

    Palak paneer med halloumi

    19CEAEE1 CE33 4ED0 9EED E9BCCC64C170

    Tänkte än en gång ge ett tips på en gryta som har blivit en favorit här hemma. Jag hittade receptet på ICA hemsida och tycker det är ger en superbra, enkel och god middag (+matlådor i bästa fall). Jag är ju inget stort fan av stark mat men det går ju att anpassa grytan och ha i lite chili och man skulle vilja!

    Det man behöver är:

    1 schalottenlök 

    1-2 vitlöksklyftor

    2 tomater

    2 msk riven ingefära

    3 msk olivolja

    2 msk tomatpuré

    1 msk garam masala (Kryddblandning)

    390 g krossade tomater (1 paket)

    1 dl vitt matlagningsvin

    2 dl vispgrädde

    1 grönsaksbuljong

    200 g färsk bladspenat

    400 g halloumiost

    2 krm salt

    Gör så här:

    1. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs hackad lök, pressad vitlök, riven ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.

    2. Blanda ner de färska klyftade tomaterna, krossade tomaterna, matlagningsvinet, grädden och buljongtärningen. Låt det småkoka en stund och vänd sedan ner spenaten.

    3. Dela halloumin i mindre bitar och stek den lite så den får färg innan du avslutar med att blanda ner den i grytan.

    4. Färdigt! Vi äter grytan med ris och sallad till!

     

     

     

     

     

    © 2015 Inspinite. All Rights Reserved. Designed By PCMShaper

    Please publish modules in offcanvas position.